Even voorstellen:

Mijn naam is Kirsten van Geest. Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs heb ik in 2009 de post-HBO-opleiding Docent Muziek op Schoot behaald. Ik geef Muziek op Schoot-lessen aan ouder-kindgroepen tot  4 jaar,  en heb muzieklessen gegeven in kinderdagverblijven op de baby-, dreumes- en peutergroepen.

In 2011 ben ik gestart met het concept "Muziek op de boerderij", waar ik een mooie combinatie kan maken van Muziek op Schoot met het boerderijgevoel: lekker buiten bewegen, dieren aaien en voeren.

De les verloopt volgens een vaste structuur, wat de kinderen herkenning en een veilig gevoel geeft.  De les begint en eindigt met het gedag zeggen van Woefie, de knuffelhond. We zingen liedjes die passen bij de tijd van het jaar, of hebben een themales. Hierbij maken wij muziek met het eigen lichaam, en experimenteren we met verschillende kleine instrumenten, maar ook spelmateriaal komt voldoende aan bod. Rustige activiteiten worden afgewisseld met motorische spelletjes en het bewegen op muziek. Als ik het liedje 'Op de boerderij' speel, weten de kinderen dat we de jassen en de laarzen aan gaan doen: Op naar buiten op zoek naar  de dieren!

Centraal staat de muzikale ontwikkeling van de kinderen, maar eigenlijk komen alle ontwikkelingsaspecten aan bod. De liedjes en activiteiten kunnen thuis goed gebruikt worden, bij de verzorging of tijdens het spelen. Kinderen krijgen de ruimte om zichzelf te zijn bij mij in de les, en ik vind het leuk om daar op in te spelen. Samen maken wij er een leuke interactieve les van!